Tramarossa

Tramarossa

In 1967 begon een toen piepjonge man genaamd Chemello Urbano met de productie van jeans. In die tijd werd denim vervaardigd met behulp van shuttle weefgetouwen en het was gemakkelijk herkenbaar door zijn gesloten stiksel.
De eerste paar jeans gemaakt door Chemello Urbano was een rood gestikte denim, een kleur die kenmerkend was en voorkwam in alle denimstoffen van die tijd. Dit opvallende kenmerk was de inspiratie voor de naam: Tramarossa.

Vanaf dat moment, veertig jaar lang werd de naam Tramarossa uitsluitend gebruikt op die kenmerkende jeans welke langzaam uit beeld verdween. Tot recent…
Het waren Urbano’s 4 zonen die, net als de vader, jeans producenten, het ontwerp van de eerste Tramarossa jeans terug vonden en onmiddellijk de hedendaagse waarde hiervan begrepen en besloten om de ideeën van hun vader nieuw leven in te blazen.

Sartoria Tramarossa is het enige merk dat haar spijkerbroek jeans signeert met de initialen van de drager. De gedachte achter de Sartoria Tramarossa jeans was om kleine en edele metalen letters toe te passen en zichtbaar te tonen op de jeans.  Het idee van Santoria om de naam van de gebruiker handmatig in de jeans te verwerken werd al gauw gezien als een teken van stijl en is absoluut kenmerkend voor Sartoria Tramarossa.

Voor de prachtige collectie van Sartoria Tramarossa ben je vanzelfsprekend welkom bij Tempelman Exclusive in Apeldoorn. Wij zijn dé herenkledingzaak in Gelderland voor de regio Apeldoorn, Arnhem, Zutphen en Deventer.